Жертвите са осем възрастни и едно дете. Около 50 души са ранени,

...
Жертвите са осем възрастни и едно дете.
Около 50 души са ранени,
Коментари Харесай

Силен вятър събори сцена за предизборен митинг в Мексико, 8 възрастни и дете загинаха

Жертвите са осем възрастни и едно дете.

Около 50 души са ранени, като трима от тях са откарани в болница в тежко положение и са били оперирани. Сцената е била издигната за предизборно събитие на мексиканската партия " Гражданско придвижване " в северозападния щат Нуево Леон, заяви губернаторът на щата Самуел Гарсия.

Директорът на Мексиканския институт за обществена сигурност написа в обществените мрежи, че в локални клиники е оказана здравна помощ на десетки хора.

Кандидатът за президент на центристкото " Гражданско придвижване " Хорхе Алварес Майнес посочи в обществените мрежи, че мощен ентусиазъм напразно е съборил сцената в град Сан Педро Гарса Гарсия, който се намира покрай индустриалния хъб Монтерей.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА

Алварес Майнес написа, че самият той е добре, откакто е бил откаран в локална болница, само че членове на екипа му са били ранени, по тази причина той анулира мероприятията от акцията си, предава Българска телеграфна агенция.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА

Според социологическите изследвания Алварес Майнес ще се класира на трето място на президентските избори, които ще бъдат създадени на 2 юни.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор сервира съболезнованията си на роднините, приятелите и политическите поддръжници на потърпевшите.

Снимка: AP/Alberto Lopez/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР